Kik vagyunk mi? És mi a küldetésünk?

Hogyan jött létre az Online Rendezvényakadémia?

2006 óta nagyon sok gyakornok tanult mellettem. Az évek folyamán feltűnt, hogy egyre kevesebbet tanulnak a főiskolások a rendezvényszervezésről, a rendezvények világáról.

2017. év végén határoztam el, hogy online iskolát alapítok, ahol a rendezvényszerevzés alapjaitól a lebonyolítás finom, aprolékos megoldásait is megtanítom a rendezvényszervezés iránt érdeklődőknek.

Gyakorló rendezvényszervezőként pontosan tudom, hogy mi az, amit tudnia kell egy szervezőnek, mivel vállhat igazi profi szakemberré az, aki elkötelezett.

Ha hiszitek, ha nem, nekem is nagyon fontos, hogy minél több jól képzett és gyakorlati tudással rendelkező rendezvényszervező legyen országunkba, hiszen ezzel tudjuk elérni, hogy kiszoruljanak azok a piacról, akik kevésbé rátermettek.

Mivel foglalkozunk?

➤ Rendezvényszervezés

A fő tevékenységünk kongresszusok, konferenciák, nagy rendezvények szervezése. Több száz rendezvény szervezésével a hátam mögött elég tapasztalatra tettem szert ahhoz, hogy egy nagy létszámú eseményt is “nulláról”, nagyon kevés információ birtokában is meg tudjak szervezni. Sőt, az ilyen típusú rendezvények jelentik számomra az igazi kihívást.

A rendezvényszervezés 3 alampillére nálunk:

  • Tapasztalat

  • Profizmus

  • Precizitás

➤ Online oktatás

2016. év végén határoztam el, hogy az addigi főiskolai gyakornokaimnak készített gyakorlati oktatási tematikát online formában szeretném oktatni. Láttam, és a saját bőrömön is tapsztaltam pályám elején, hogy a főiskolákon (tisztelet a kivételnek) főként csak elméleti oktatás zajlik, az is nagyon elavult. Az addigi gyakornokaim visszajelzései alapján az ő oktatásuk sikeres volt, többen rendezvényszervezők lettek. Így láttam, hogy ez a gyakorlatorientált, tapasztalatokkal tűzdelt oktatás hiánypótló. Eltelt egy év és 2017-ben megalapítottam az Online Rendezvényakadémiát. Eleinte csak a rendezvényszervezéssel kapcsolatos témákban indítottam kurzusokat mind online, mind offline verzióban.

Az iskola tanulói között egyre gyakrabban felmerültek igények vállalkozói ismeretek elsajátítására is. Mára elértük azt, hogy az ilyen témákban készített online kurzusaink is legalább annyira népszerűek, mint a rendezvényszervezés témák.

Milyen témákban tudunk segíteni?

  • Rendezvényszervezés A-tól Z-ig

  • kisvállalkozói alapismeretek

➤ Konzultációk

Az évek folyamán ismerősök, ismerősök ismeretlen ismerősei kerestek különböző rendezvények megszervezésével, ha éppen elakadtak. Többször kérdeztem őket, hogy mit szeretnétek, ha én szervezném meg, vagy azt, hogy segítsek abban, hogy Ti profi módon megszervezhessétek. A legtöbb esetben a másodikra esett a választás. Nekik Konzultációk formájában segítem a szervezésüket.

Kaizer-Garai Sarolta vagyok

az orvos, és szakmai nagykonferenciák, valamint protokolláris rendezvények  szakértője, vállalkozó, az Online Rendezényakadémia Alapítója.

2006-ban szerveztem életem első nagylétszámú kongresszusát. Akkor még fel sem fogtam mibe csöppentem. Soha nem felejtem el, hogy első munkanapomon az utazási irodában, ahol több mint 10 évig dolgoztam rendezvényszervezőként, a volt főnököm a kezembe nyomott egy általa kézzel írott A4-es lapot, hogy ebből szervezzük meg a konferenciát. Friss diplomásként emlékeztem, hogy egy félévet hallgattam a főiskolán rendezvényszervezést, elővettem a jegyzeteimet. Sajnálattal konstatáltam, hogy ebből ugyan biztosan nem fogom a rendezvényeimet megszervezni, se az A4-es lapból, amit a mai napig őrzök, se a tankönyből. Úgy döntöttem, hogy sodródom az árral. Jól tettem, mert fantasztikusan sikerült az a 8 hónapos munkafolyamat. Soha nem fogom tudni igazán meghálálni a volt főnökömnek, hogy látta bennem a lehetőséget, és úgy érezte, ez tuti menne nekem.

Ez még az az időszak volt, amikor a rendezvényszervezők saját maguk csináltak mindent az előkészítéstől a regisztráción át a lebonyolításig. Egy ember kezében volt minden. Azt hiszem ez fogott meg engem. Soha nem nyomott össze a felelősség és a tudat, hogy rajtam áll vagy bukik egy rendezvény sikeressége.

Azóta nagyon sok év, annál sokkal sokkal több rendezvény telt el, rengeteget tapasztaltam, hatalmas gyakorlatra tettem szert.

Ha megkérdezik tőlem, számomra mi a legfontosabb egy nagyrendezvény szervezésekor, akkor azt válaszolom: az ügyfeleim nyugalma. Hogy ők biztonságban érezzék magukat. Hogy tudják: helyettük és értük dolgozom. Hogy rengeteg időt, konzultációt, feszültséget és felesleges kiadást spórolok meg nekik. Hogy az összes megbeszélést elintézem és mindent beszerzek helyettük. Hogy a szponzorkeresést és a velük való teljes körű egyeztetést is leveszem a vállukról. Hogy tűzön-vízen át igyekszem minden kívánságukat teljesíteni.

Közel 500 rendezvény megszervezésével a hátam mögött (és ki tudja mennyi előtt) miért is gondoltam úgy, hogy fontos egy rendezvényszervezéssel és vállalkozás menedzseléssel foglalkozó akadémiát elindítani? Mert pontosan látom a szakmán belüli hiányosságokat, az időspórolási lehetőséget és azt, hogy azokat az információkat, amiket nálunk megkapsz, nem tanulhatod máshol.

Nagyon sok képzés van ma Magyarországon, de ritka az, ahol 100%-ban gyakorlati tapasztalatokon alapuló, bárhonnan és bármikor végezhető iskolát kapsz, rengeteg a való életben használható sablonnal, mintával.

Mi nap mint nap azon dolgozunk az akadémián, hogy Neked ne kelljen ugyanazokat a nehéz perceket átélned, mint nekünk az elején. Könnyebben indulj neki a rendezvényeknek, akár saját rendezvényedről van szó, akár valaki más kért meg a szervezésre.

Gyakorló vállalkozóként én is sok nehézséggel és örömmel találkozom vállalkozásommal kapcsolatban. Ahogy telnek az évek folyamatosan újratervezek, megújulok, új csomagokat, új szolgáltatásokat alakítok ki a felmerülő piaci igények szerint. A környezetemben és az akadémia hallgatói között is tapasztalom, hogy nagyon sok vállalkozói elakadással küzdenek és legtöbbször egy mondat, egy konzultáció is elegendő ahhoz, hogy szárnyra kapjon a vállalkozás és az ötlet szárnyakat kapjon. Közgazdászként ezért vállaltam már az elején is, hogy vállalkozói témákban is készítek kurzusokat.